onsdag 21 januari 2009

Då åkte man dit igen...

I måndags kväll började det igen...snorig o tjock i halsen. Men det verkar som jag kom lindrigt undan denna gången vilket jag aldrig brukar lyckas med annars. Halsen blev bara svullen och snorigheten satt bara i några timmar efter en Renässans-dos. Idag börjar det kännas bättre igen och huvudvärken är borta och svullnaden har nästan försvunnit. Kanske inte så konstigt att man åker på en liten förkylning eftersom man träffar många nya människor, äter annorlunda mat mm..
Tyvärr så hade jag hoppats att hinna med några hårdare pass denna veckan för att pressa upp formen lite inför Coleraine-tävlingarna men nu blir det väl i bästa fall ett lugnt pass imorgon.
Annars rullar det mest på här borta, ganska mycket o göra i skolan men inte för mycket. Träffar nästan varje dag några nya trevliga människor.
Största skillnaderna mot Sverige, topp 3:
  1. Alla är så sjukt sociala och trevliga...själv är man ju inte den mest sociala killen som sätter sig o pratar med främlingar på bussen så det är en stor skillnad.
  2. Inga har vinterdäck, trots gatorna är som isbanor och backarna branta...alla har fyrhjulsdrivna bilar istället men vad gör det för skillnad när man måste bromsa...
  3. Stora bilar...sjukt stora bilar....jag trodde inte det fanns så stora bilar!

Here you go Chris...a real translation...or at least a summary
Monday night I got again...another cold...dammit! But it seems like it wasn't that bad, just headache and a swollen throat. Today I begin to feel a lot better and the swelling have dropped. I think I will be able to ski again tomorrow and hopefully my shape isn't to bad in Coleraine this weekend.

Top 3 - Biggest diffrences between US and Sweden
  1. Everone is super social and nice even against people they don't know...like a lost swedish student
  2. No one have winter-tires....even if the streets is filled with ice and snow...in Sweden you have to have winter-tires even in Skåne, southest part of sweden where they maybe have snow for a week a snowy year...
  3. Everyone have gigantic cars, I didn't even know that they manufactured so big cars...
My car...

6 kommentarer:

Anonym sa...

sjukt stor bil du har //JG

Anonym sa...

Hope your cold goes away quickly. Thank you for the shout out and welcome to the US.

Chris

Anonym sa...

Vad säger dina sponsorer nu.. marknadsföring i USA måste vara riktigt stort för Severins möbler och Källs bilskrot. Synd att inte Guruwax-dekalen var monterad på takboxen när bilden togs..!

Anonym sa...

hej Sörre!
nu är det helg igen och dammsugaren har gått varm. Hade lite bakhalt i hallen och trappan men glidet i vardagsrummet var det bästa i år! Har sedan målat dörrarna i källaren, igen. F-n ta den som uppfann mörkbrunbets, det är ett mindre h-vete att få det att täcka med vit färg. tar 2 öl i eftermiddag och målar en runda till. Snygg bil du har. Toyata kommer at få nyanställa folk i nordamerika efter din reklamkupp. Varför ingen bild med sportfälgarna? Hoppas att sjukan slpper så du kan vara med i spåret igen snart. Kola om du inte kan köpa en stor jänkare o ta med hem. Vore väl häftigt att felparkera en 3tonsbil utanför skolan i början av Juni?
ha det gott, sköt om dig och hör av dig om du behöver tips om träning eller skidteknik. Jag tror att om du baar gör som mig (fats tvärtom) så blir det bra


Onkel Johan.

Anonym sa...

just det..

glömde att nämna att jag hade boxhandskarna på när jag skrev.. stavfel, omvänd ordning på bokstäver är inte dyslexi, eller någon förkortning, bara bråttomskrivning.....

onkel igen

Anonym sa...

Hej gudsonen!
Kul att höra att du har det bra over there. Det är ju spännande att upleva hur andra ställen fungerar och hur vi svenskar faktiskt är lita annorlunda mot andra nationaliteter.
Må så gott och ta det lugnt med bilarana - dock inte med skidåkningen!
Gudmor Lotat